GGD-voorzitter André Rouvoet: “Wij kunnen iedere 18-plusser voor 1 februari geboosterd hebben”

Hugo de Jonge riep op tot een vaccinatiestrategie voor de lange termijn. Heeft iedereen op tijd de boosterprik en is de GGD klaar voor het volgende vaccinatieprogramma? Gisteravond ging GGD-voorzitter André Rouvoet in op deze vragen.

De ambitie om iedereen die de boostervaccinatie wil zo snel mogelijk te prikken is groot. André Rouvoet: “De klus moet in de komende vier of vijf weken geklaard zijn. Wij halen alles uit de kast. Volgens mij moet het haalbaar zijn om eind januari iedere achttienplusser die het wil, geboosterd te hebben.”

Capaciteit
De prikcapaciteit is volgens GGD-voorzitter Rouvoet op dit moment voldoende. “Toch heb je daarnaast echt nog zoveel mensen nodig. Vaccineren is veel meer dan alleen prikken. Denk aan de administratie, verkeersregelaars en het medische toezicht: deze zaken zijn ook allemaal nodig. Regionaal zijn er nog mensen nodig, maar acht de kans met alles wat ik nu weet, zeer waarschijnlijk dat wij iedere achttienplusser voor 1 februari geboosterd hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met André Rouvoet terug. 

Vergelijkbare artikelen