Erik Scherder vertelt hoe we gezond de lockdown doorkomen

Sinds afgelopen weekend zijn alle binnensportlocaties gesloten en moeten de velden van sportverenigingen om vijf uur ’s middags leeg zijn. Dat terwijl sporten de weerstand verhoogd en bescherming zou kunnen bieden tegen het coronavirus. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de lockdown toch fit doorkomen? Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder weet daar antwoord op.

Volgens de hoogleraar is er een directe link tussen overgewicht en het coronavirus. Erik Scherder: “Dat is wat we weten. We moeten dus zorgen voor een gezondere en actievere leefstijl. Eén ding is in ieder geval zeker: inactiviteit lijdt tot het afnemen van je afweersysteem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Erik Scherder terug. 

Vergelijkbare artikelen