Ton de Boer over de coronapil: “Het is belangrijk dat er in een vroeg stadium geneesmiddelen beschikbaar komen”

In alle somberte van het nieuws vandaag ook twee lichtpuntjes. De EMA heeft Novavax, het vijfde vaccin in de strijd tegen het coronavirus, goedgekeurd én er is een positief advies gegeven over een mogelijke nieuwe coronapil; Paxlovid. Gaan dit nieuwe vaccin en de coronapillen ervoor zorgen dat dit de laatste lockdown is? Ton de Boer van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen praat ons bij over deze ontwikkeling.

Nieuw vaccin
Het vijfde vaccin Novavax is goedgekeurd. Voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, Ton de Boer over het nieuwe vaccin: “Het is goed voor de hele wereld. Je hebt meer productie nodig. Ze kunnen verschillen in de varianten. Het is nog niet bekend of het werkt tegen de omikronvariant.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Coronapil
Naast het nieuwe vaccin klinken er ook steeds meer geluiden over een coronapil. Er is een positief advies gegeven over een mogelijke nieuwe coronapil van Paxlovid. Volgens Ton de Boer kan dat er belangrijk zijn in het bestrijden van het virus. “Wat belangrijk is dat er geneesmiddelen beschikbaar komen voor mensen in een vroeg stadium.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ton de Boer terug. 

Vergelijkbare artikelen