Infectioloog Chantal Bleeker-Rovers over de laatste omikron ontwikkelingen

De vaccins zouden omikron minder goed herkennen volgens Jaap van Dissel. Volgens infectioloog Chantal Bleeker-Rovers hebben de vaccins wel degelijk een effect op de afweer tegen deze variant. Ze schuift aan bij Op1 om te praten over de laatste omikron ontwikkelingen.

Meer antistoffen
Volgens Jaap van Dissel werkt het vaccin minder goed tegen de omikronvariant. Infectioloog Chantal Bleeker-Rovers zag dat daardoor paniek ontstond bij veel mensen, maar benadrukt ook dat vaccins wel werkzaam blijven. “Toen kwamen er ineens veel vragen. Je merkte dat er verwarring was, maar het is niet zo dat het niet meer herkend wordt. Het is zo dat je meer antistoffen nodig hebt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de omikronvariant terug. 

Vergelijkbare artikelen