Werkgeversvoorzitter Ingrid Thijssen: “We moeten veel meer opereren met de mindset ‘hoe blijven we open?’”

Zeker tot 14 januari geen concerten, theatershows en volle restaurants. Ook bij pretparken, dierentuinen, restaurants en niet-essentiële winkels blijven de deuren vanaf vandaag dicht. Welke uitwerking heeft deze wekenlange strenge lockdown op de economie? Bij Op1 bespreekt voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen de ingrijpende gevolgen voor ondernemend Nederland.

De voorzitter vraagt al een jaar lang om een strategie. “Bedrijven en ondernemers willen dat er een plan komt voor volgende winter. We moeten veel meer opereren met de mindset ‘hoe blijven we open?’ Mensen zijn het zo zat. Landen als Denemarken, Verenigd Koninkrijk en Israël doen het beter.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Steunpakketten
Inmiddels is er bijna 90 miljard uitgegeven aan steunpakketten. “Ik vind het bijzonder dat het op de dag van de heftigste  lockdown, moet gaan over het stoppen van steunpakketten. Het is zo heftig voor ondernemers, ik word er emotioneel van.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ingrid Thijssen terug.

 

Vergelijkbare artikelen