Wouter van der Goes over de Top 2000: “Het is absoluut de soundtrack van het jaar”

De Top 2000 is bekend! Welk effect heeft corona op de samenstelling van de lijst? En waarom zijn Franse chansons en de Golden Earring zo populair? Muziekjournalist Leo Blokhuis schoof samen met Radio 2-presentatoren Wouter van der Goes en Carolien Borgers aan, over deze mooie traditie die miljoenen Nederlanders aan de radio gekluisterd houdt in de laatste week van het jaar.

Volgens muziekjournalist Leo Blokhuis speelt de actualiteit een grote rol bij de totstandkoming van de lijst. Dit jaar is er bijvoorbeeld volop op ‘A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum gestemd, het favoriete nummer van Peter R. de Vries. Het nummer staat nu op de derde plek in de lijst. “Dit lied was eigenlijk een beetje aan het wegzakken in de lijst. Hiermee zie je dat dingen uit het nieuws altijd terugkomen in de lijst.” Radio-dj Wouter van der Goes vult aan: “De Top 2000 is absoluut een soundtrack van het jaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Leo Blokhuis, Wouter van der Goes en Carolien Borgers terug. 

Vergelijkbare artikelen