Joost Vullings, Xander van der Wulp, Ed Nijpels, Felix Rottenberg, Wouke van Scherrenburg over het coalitieakkoord

Live vanuit Hotel Des Indes gaven Mark Rutte, Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers toelichting op de inhoud van het coalitieakkoord en vertellen ze over de moeizame weg daar naar toe. In de studio in Amsterdam werd er gepraat over het akkoord en over het aanstaande nieuwe kabinet met Joost Vullings, Xander van der Wulp, Ed Nijpels, Felix Rottenberg, Wouke van Scherrenburg.

Het duurde maar liefst 274 dagen om tot een regeerakkoord te komen. Volgens de vier partijleiders is de sfeer goed, maar blijft dat ook zo? “Als het een keer tegen zit, gaan de wonden dan weer open?”, vraagt politiek verslaggever Joost Vullings zich af.

Kaag
“De sfeer goed? Ze kwamen niet verder dan hun standaardzinnen”, merkt Xander van der Wulp op. “We zagen toch niks van echte chemie tussen die lui. De vraag is: ‘wordt het een Kabinet Rutte-Kaag?’ Gaan ze het samen doen of niet?” Oud VVD-minister Nijpels is positief over de D66-fractievoorzitter. “Sigrid Kaag deed de presentatie superieur. Ik zie soevereiniteit. Ze neemt afstand van het ordinaire, ze stak erboven uit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Klimaat
Voorzitter Klimaatberaad Ed Nijpels is blij met de plannen van het Kabinet met betrekking tot het klimaat. “Drie jaar geleden, toen we het klimaatakkoord met meer dan honderd partijen afsloten, was het een doorbraak in het Nederlandse Klimaatbeleid. Dit is weer een doorbraak in het Nederlandse Klimaatbeleid. Nederland loopt weer voorop.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Minister
Het nieuwe Kabinet gaat bestaan uit twintig ministers en tien staatssecretarissen. Maar wie wil er nog minister worden? “Het is echt een hondenbaan”, vindt de oud-voorzitter PvdA Felix Rottenberg. Hij heeft wel een idee wie één van de twintig ministers moet worden. “Het zou fantastisch zijn als Remkes minister van Algemene Zaken wordt. Dat is de manier om de bestuurscultuur te innoveren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het nieuwe regeerakkoord terug.

Vergelijkbare artikelen