Tukker Herman Finkers wil nog invloed uitoefenen op het nieuwe regeerakkoord

Tukker Herman Finkers wil nog invloed uitoefenen op het nieuwe regeerakkoord, maar Twente ligt te ver weg voor de besluitvormers in Den Haag. Een kilometer onder de grond worden door de NAM enorme hoeveelheden giftig water gepompt en bewoners maken zich hierover grote zorgen. Finkers besloot daarom een open brief te schrijven aan Rutte en vertelde in Op1 over dit al jarenlang slepende dossier.

Door het schrijven van een open brief luidde Herman Finkers afgelopen week de noodklok over afvalwater in Twente. De risico’s zijn volgens hem groot. “Naast aardbevingen en verzakkingen, krijg je ook vergiftiging van het water met zware chemicaliën. Als dat in contact met grondwater komt, kan het o.a. kankerverwekkend zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Herman Finkers terug. 

Vergelijkbare artikelen