Paul Depla en Thomas Quartier over de vraag of we de feestdagen moeten verplaatsen naar de zomer

Een zomers carnaval zoals in Zuid-Amerika en voetbalcompetities in de zomer. Als het aan burgemeester Paul Depla ligt, zouden we voor meer perspectief op z’n minst over zulke opties na moeten denken, vanwege de aanhoudende pandemie. Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier ziet feestdagen op het strand echter niet zitten.

Volgens burgemeester Paul Depla zou het verschuiven van verschillende evenementen kunnen helpen tegen besmettingshaarden. “We hebben twee strategieën nodig. Als eerste moeten er natuurlijk goede maatregelen genomen worden om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan en tegelijkertijd moeten we kijken hoe we ons minder kwetsbaar maken voor de grillen en grollen van het coronavirus.”

Rituelen
Theoloog des Vaderlands Thomas Quartier: “Rituelen ontwikkelen niet snel en ze zijn identiteit-stichtend. Voor mij is het een veel hopelozer signaal om nu te zeggen dat er heel lang geen carnaval in de tijd is waarin we dat gewend zijn, dan liever eerst nog maar een paar keer de traditie op een sobere manier vieren.”

Kijk hier het hele gesprek met Paul Depla en Thomas Quartier terug. 

Vergelijkbare artikelen