Martin Groenewold en Meike Lubbers over de aangifte van seksueel misbruik tegen Marco Borsato

Een 22-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van seksueel misbruik door Marco Borsato. Volgens de vrouw was Borsato een huisvriend van haar ouders en vergreep hij zich al sinds haar 15e aan haar. Borsato lag al langer onder vuur, maar het is voor het eerst dat iemand daadwerkelijk aangifte doet bij de politie. Hij ontkent zelf iedere beschuldiging. Journalist Martin Groenewold bracht dit aan het licht en strafrechtadvocaat Meike Lubbers vertelde hoe nu verder.

Volgens journalist Martin Groenewold hebben meer mensen zich gemeld. “Er hebben zich meer vrouwen gemeld, maar daar kan ik inhoudelijk niets over zeggen.” Hoe kijkt hij naar de totstandkoming van het naar buiten brengen van dit verhaal? “Journalistiek bestaat bij verhalen die vertelt worden aan journalisten. Ik denk dat wij aangetoond hebben journalistiek werkt te hebben verricht door alle kanten te belichten en niet zomaar wat op straat te gooien.”

Bewijs
Hoe kan er bewezen worden wat er zich precies heeft afgespeeld? Strafrechtadvocaat Meike Lubbers: “In een strafzaak moet voldoende wettig bewijs zijn, maar het moet ook overtuigend voor de rechters zijn. In zedenzaken is het vaak het ene verhaal tegenover het andere en vaak ook nog over feiten van jaren terug.” In deze zaak is volgens journalist Martin Groenewold nog meer bewijs: “Maar daar kan ik niet hardop over spreken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martin Groenewold en Meike Lubbers terug. 

Vergelijkbare artikelen