Jan Kluytmans: “Je moet de dijk verhogen, voordat het water eroverheen loopt”

De basisscholen gaan een week eerder met vakantie, de avondlockdown wordt verlengd en de boostercampagne wordt versneld. Met kerst voor de boeg, is het zaak dat de nieuwe omikronvariant zo snel mogelijk wordt teruggedrongen. OMT-lid Jan Kluytmans over waarom omikron een akelige gamechanger kan zijn.

Hugo de Jonge maakte op de persconferentie bekend dat het tempo van het boosteren behoorlijk versneld gaat worden. Dat is maar goed ook volgens OMT-lid Jan Kluytmans: “Je moet de dijk verhogen, voordat het water eroverheen loopt. Maar als je het via de immuniteit niet kunt redden, dan kom je terug bij beperking van contacten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Scholen dicht
Ook werd bekend dat de scholen toch een weekje eerder dicht gaan. De kerstvakantie gaat dus een week langer duren. Is dit volgens arts-microbioloog Jan Kluytmans een verstandig besluit? “Ik hoop dat iedereen hier verstandig mee omgaat. Ik vind met al die dingen: doe het niet half. Dat frustreert mij meer dan dat adviezen anders worden uitgelegd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jan Kluytmans terug. 

Vergelijkbare artikelen