Joost Vullings over een nieuw regeerakkoord: “Er zijn alleen nog flarden naar buiten gekomen”

Na maanden van formeren gloort er dan eindelijk een regeerakkoord aan de horizon. Maandag zijn de laatste inhoudelijke gesprekken gevoerd, vandaag wordt het aan de Kamerfracties van de vier partijen voorgelegd en als alles volgens plan verloopt, wordt het nieuwe akkoord morgen gepresenteerd. Gisteravond besprak Joost Vullings het laatste nieuws.

In tegenstelling tot de coronamaatregelen lekt er over de formatie maar weinig uit volgens politiek journalist Joost Vullings. “Het zijn alleen wat flarden die naar buiten komen. Het stikstofprobleem gaan ze aanpakken door veel geld in te zetten om boeren uit te kopen, er komt heel veel geld voor het klimaat en naar Defensie gaat waarschijnlijk zo’n drie miljard per jaar naartoe.”

Kinderopvang
Dat er zoveel geld naar Defensie gaat was volgens Joost Vullings  een grote wens van de VVD. Een ander belangrijk punt in het nieuwe coalitieakkoord is de kinderopvang, die wordt volgens Vullings straks een stuk goedkoper. “Vooral mensen met lage inkomens gaan dat merken. Toch is nog niet helemaal duidelijk hoe ze dat gaan inrichten. Het is natuurlijk fijn dat het goedkoper wordt, maar we zitten ook met een systeem dat heel ingewikkeld is. Daardoor zijn veel mensen ontzettend in de knel geraakt. Ik ben dus vooral heel erg benieuwd hoe dat systeem eruit gaat zien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings terug. 

Vergelijkbare artikelen