Marion Koopmans: “We moeten goed tussen onze oren hebben dat we er nog niet vanaf zijn”

Nog veel onduidelijkheid over de nieuwe omikronvariant van het coronavirus die nu in veel landen snel toeneemt. Het lijkt erop dat de huidige vaccins minder goed zijn opgewassen tegen deze variant van het virus. Viroloog Marion Koopmans gaf gisteravond antwoorden op vragen over deze variant.

Voorlopig zijn we nog niet van deze pandemie af volgens Marion Koopmans: “We moeten goed tussen onze oren hebben dat we er echt nog niet vanaf zijn. We moeten echt een proces voor de langere termijn uitwerken”, aldus de viroloog.

Coronaprik
“Het is in ieder geval goed om voorbereidingen te treffen voor een aanpassing van de vaccins. We moeten bij de omikronvariant goed uitkijken hoe het precies uitpakt”, aldus Koopmans. Ze vervolgt: “We verwachten dat er net als een griepprik ook een coronaprik komt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marion Koopmans terug. 

Vergelijkbare artikelen