Diego Markwell, Sidney de Jong & Mart Smeets over ‘Het Nederlandse Honkbalwonder’

Tien jaar geleden voltrok zich in Panama een honkbalwonder. Team Kingdom of the Netherlands verslaat 25-voudig wereldkampioen Cuba en wint zo als eerste Europese land het wereldkampioenschap honkbal. Ruim 10 jaar later wordt er in de documentaire ‘Het Nederlandse Honkbalwonder’ teruggeblikt op deze ongekende prestatie. Bij Op1 deden we hetzelfde met hoofdrolspelers uit het team van toen, pitcher Diego Markwell en catcher Sidney de Jong en met sportcommentator Mart Smeets.

Het is voor veel mensen moeilijk te beseffen hoe uniek de prestatie tien jaar geleden van Team Kingdom of the Netherlands was, volgens Mart Smeets: “Dit is een prestatie geweest die je kan vergelijken met een Zweedse schaatser, die de Nederlanders op de vijf- en tien kilometer uitschakelt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Diego Markwell, Sidney de Jong & Mart Smeets terug. 

Vergelijkbare artikelen