Patricia Bruijning: “Een week eerder starten met de kerstvakantie is de minst schadelijke optie qua maatregelen”

De kans dat jonge kinderen ernstig ziek worden van het coronavirus is niet heel groot. Toch komen sommigen op de IC terecht, weet kinderarts Emmeline Buddingh. Een groep kinderen zonder onderliggend lijden krijgt last van de ziekte Mis-C. Zo ook de 11-jarige zoon van Nelleke van der Knijff, zij vertelt hoe haar gezonde zoon ineens op de IC terecht kwam na een niet-opgemerkte coronabesmetting. Kinderarts Patricia Bruijning besprak gisteravond het OMT-advies om de kerstvakantie op scholen een week te vervroegen.

Volgens Patricia Bruijning zou het verlengen van de vakantie kunnen bijdragen om de besmettingsaantallen omlaag te krijgen. “De gedachte erachter is dat kinderen het virus op deze manier niet met kerst meenemen naar opa en oma. Een week eerder starten met de kerstvakantie is de minst schadelijke optie qua maatregelen”, volgens de kinderarts van het UMC Utrecht.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De ziekte Mis-C
Kinderarts Emmeline Buddingh twijfelde om dinsdagavond aan te schuiven bij Op1. Toch kwam ze vertellen over een groep kinderen zonder onderliggend lijden, die na een coronabesmetting last krijgen van de ziekte Mis-C. Emmeline Buddingh: “Voor de meeste kinderen is corona niet gevaarlijk. Ik wil benadrukken dat de ziekte Mis-C echt zeldzaam is. Met de informtie die wij nu hebben, denken wij wel dat een vaccin kan helpen om deze ziekte te voorkomen.”

De 11-jarige zoon van Nelleke van der Knijff kwam op de IC terecht. “De koorts zakte maar niet bij hem en op een maandagochtend riep hij ons in paniek: hij zat helemaal onder de vlekken. Hij was echt behoorlijk ziek. In het ziekenhuis vertelde de artsen ons snel dat het naar alle waarschijnlijkheid coronagerelateerd was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Patricia Bruijning, Emmeline Buddingh & Nelleke van der Knijff terug. 

Vergelijkbare artikelen