Peter Schouten over de rechtszaak tegen verdachten van moord op Peter R. de Vries

De rechtszaak tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries werd maandag vervolgd. De vermoedelijke schutter, Delano G., liet verstek gaan, maar Kamil E., die wordt verdacht van voorverkenningen en het besturen van de vluchtauto, was er via een videoverbinding wél bij. Advocaat en vriend van Peter R. de Vries, Peter Schouten, was aanwezig in de rechtszaal en vertelt bij Op1 hoe hij de dag heeft beleefd.

Rommeltje
Peter Schouten, Advocaat en vriend van Peter R. de Vries, was maandag als vriend aanwezig in de rechtszaal. Hij probeerde tijdens de zaak zoveel mogelijk als advocaat naar de behandeling te kijken, maar dat is niet altijd even makkelijk. “Ik probeer er als advocaat te zitten, maar dat lukt niet. Als het OM er een rommeltje van maakt dan denk ik, Peter had dit niks gevonden.”

Gematigd 
Volgens Schouten was de sfeer in de rechtszaal erg gematigd. Onder meer omdat verdachte Kamil E. er via een video verbinding bij was. “De Kamil zat er via een verbinding. Die zit dan in de grond op zo’n scherm voor de rechter en wij kunnen hem dan helemaal niet zijn. Dat moet allemaal eigenlijk veel beter.”

Nieuwe feiten
Tijdens de rechtszaak werden er nieuwe feiten aan het licht gebracht. Onder andere Kamil E. een week voor de voorverkenning al gesignaleerd is in Amsterdam. “Er is een cameraopname, waarop je kan zien dat hij door de Lange Leidse Dwarsstraat heen loopt. Volgens het openbaar ministerie was dat overduidelijk een voorverkenning. Zelf ontkent hij dat en zegt hij dat elke buitenlander weleens in Amsterdam terecht komt. Het OM gelooft daar weinig van.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Peter Schouten en Saskia Belleman terug.

Vergelijkbare artikelen