Angela de Jong: “Het is in Nederland steeds lastiger om gewoon te zeggen wat je denkt”

De familie Meiland wordt door steeds meer bedrijven gecanceld, nadat moeder Erica zich in haar biografie kritisch uitliet over de islam. Angela de Jong is bezorgd over deze trend en vreest voor onze vrijheid van meningsuiting, merk-strateeg Nadine Ridder begrijpt de keuze van de bedrijven wel.

Vrijheid van meningsuiting
De familie Meiland worden gecanceld door verschillende bedrijven. Volgens Angela de Jong staat hiermee onze vrijheid van meningsuiting onder druk. “Het is in Nederland steeds lastiger om gewoon te zeggen wat je denkt. Dit komt vooral omdat ze iemand met een boerka vergelijkt met een pinguin. Zou hetzelfde gebeurd zijn als ze een non had vergeleken met een pinguin? De vrijheid van meningsuiting staat echt onder druk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het cancellen van de familie Meiland terug.

Vergelijkbare artikelen