Xander van der Wulp over het coronadebat in de Tweede Kamer

Blijven de coronamaatregelen van het kabinet allemaal overeind? De Tweede Kamer debatteerde woensdag over de vraag hoe het verder moet met de volle IC’s, de trage verstrekking van boosterprikken en over de vraag hoe wij verleid kunnen worden om ons beter aan de basisregels te houden.

De versnelling van de boostercampagne gaat volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp nu ook eindelijk in Nederland ingezet worden. “De Jonge komt met een flink plan om het boosteren in december te versnellen.” Gisteravond maakte de demissionair minister bekend dat het grootste deel van de zestigplussers deze maand nog een boosterprik krijgen.

Boosterprikcampagne
Jaap van Dissel zei gisteren dat het eerder opstarten van de boosterprikcampagne veel ziekenhuisopnames gescheeld had. Xander van der Wulp: “Hij is inderdaad kritisch op het beleid van De Jonge door deze opmerking te maken, maar ook kritisch op zichzelf natuurlijk: hij is degene die het kabinet mede hierover adviseert.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Xander van der Wulp terug. 

Vergelijkbare artikelen