Hanneke Schuitemaker over de impact van het muterende coronavirus

Werken de vaccins die Nederlanders hebben gekregen ook tegen de Omikron-variant? En wat zijn de gevolgen voor de ziekenhuizen? Duidelijk is dat er nog veel ónduidelijk is, nu nieuwe mutatie van het virus ons land binnendringt. Hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen Hanneke Schuitemaker schoof woensdagavond aan.

Beschermen de huidige vaccins ons tegen de omikronvariant van het virus? “Ondanks dat er veel hetzelfde blijft, moet er dan wel een nieuw vaccin komen. Dat gaat wel weer een paar maanden duren. We hopen dat het huidige vaccin niet helemaal niks meer doet, dat het wel ernstige ziektes voorkomt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hanneke Schuitemaker terug. 

Vergelijkbare artikelen