Norbert Dikkeboom: “Ik zie Willem Engel een beetje als onkruid”

Ruim vijftienduizend Nederlanders ondertekenden een aangifte tegen Willem Engel. Het is een initiatief van Norbert Dikkeboom. Advocaat Peter Plasman vindt het een kansrijke zaak. Waarom doet Dikkeboom aangifte? Dat bespreken de twee bij Op1.

Vier pijlers
Ruim 15.000 Nederlanders ondertekenden een aangifte tegen Willem Engel. Norbert Dikkeboom vond het hoog tijd dat Engel een keer halt toe geroepen werd. “We beschuldigen hem van opruiing, verspreiden van medische desinformatie, uitingen met terroristisch oogmerk en oplichting. Dat zijn eigenlijk de vier pijlers van deze aangifte.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Onkruid
Oud-politieman Dwight van van de Vijver, vraagt zich af of je Willem Engel door een aangifte als deze niet juist meer in de publiciteit brengt en dus geholpen wordt. Nobert Dikkeboom is het daar absoluut niet mee eens, hij vergelijkt Willem Engel met onkruid. “Ik zie Willem Engel een beetje als onkruid. Als je onkruid maar de ruimte geeft, gaat het woekeren en wordt het heel groot. Ik denk dat dat helemaal niet de bedoeling is met alle onzin die hij elke dag verkoopt.”

Waar rook is, is vuur
Volgens Dikkeboom rekent Engel op de formule: waar rook is, is vuur. “Hij suggereert allerlei dingen, maar hij herhaalt ze ook heel vaak. Er is een groep in de bevolking die denkt dat als hij het zo vaak zegt, het misschien wel waar is. Hij noemt het kabinet bijvoorbeeld ‘het regime’. Je ziet onder de volgers van Engels dat dat overgenomen wordt. Daar zie je dus oorzaak en gevolg.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de aangifte tegen Willem Engel terug.

Vergelijkbare artikelen