Lilian Marijnissen “De zorgcrisis is super acuut en daar gaat het veel te weinig over”

Is het nieuwe pakket aan coronamaatregelen voldoende om verdere problemen te voorkomen? Morgen debatteert de Tweede Kamer over de ‘avondlockdown’ die afgelopen zondag is ingegaan. Bij Op1 blikt SP-leider Lilian Marijnissen samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen erop vooruit.

Verdeeldheid
SP-leider Lilian Marijnissen verwijt het kabinet dat er verdeeldheid is gezaaid het gaat bijvoorbeeld veel over 2G, terwijl er in de zorg dikke crisis is. “We wilden een hoorzitting organiseren met zorgmedewerkers. Dus ze uitnodigen in de Tweede Kamer en dat wordt gewoon geblokkeerd, omdat er geen behoefte aan is.”

Super acuut 
Marijnissen begrijpt niet dat er wel de hele tijd wordt gediscusseerd over 2G, maar dat de zorg niet welkom is. “Wij denken dat het niet proportioneel is en niet effectief. Niet voor nu en ook niet voor de lange termijn. De zorgcrisis is super acuut en daar gaat het veel te weinig over.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het coronadebat terug.

Vergelijkbare artikelen