Danielle Jansen, Michael Blok & Eva Kiliç-Parro de la Paz over het vaccineren van kinderen

Is het verstandig om kinderen onder de twaalf jaar te vaccineren tegen het coronavirus? Socioloog Danielle Jansen is tegen het plan om jonge kinderen te prikken en is van mening dat volwassenen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. De gezinnen van Michael Blok en Eva Kiliç-Parro de la Paz reisden zelfs naar Wenen met hun kinderen om alvast zo’n prik te halen. Bij Op1 vertellen de ouders en socioloog Danielle Jansen over deze kwestie.

Veel mensen twijfelen of we kinderen moet vaccineren. Volgens Michael Blok is dat een non-discussie. “Het is een genadeloos virus. Hoe ouder hoe erger, maar als je COVID vergelijkt met andere infectieziektes is het momenteel de gevaarlijkste voor kinderen. Het is volgens de Amerikaanse overheid 5 keer gevaarlijker dan rode hond of de mazelen. Daar zeikt niemand over vaccinaties.”

Wel of niet? 
Socioloog Danielle Jansen is tegen het inenten van kinderen. “Als je het goed bekijkt is het heel raar dat we deze doelgroep gaan vaccineren, want vaccineren doe je om een persoon te beschermen tegen een ziekte. Kinderen worden niet heel ziek van corona en belanden doorgaans niet op de IC. Voor de kinderen zelf hoef je het niet te doen.”

Voor Michael was het beschermen van de kinderen niet de enige reden. “Kinderen besmetten via de school al snel hun ouders. Er is voor een kind niks ergers dan hun eigen ouder heel erg ziek maken of doen sterven zonder dat zelf te willen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Michael Blok, Eva Kiliç-Parro de la Paz en Danielle Jansen terug

Vergelijkbare artikelen