Kinderarts Patricia Bruijning over waarom de scholen open kunnen blijven

Het was hét hoofdpijndossier van de afgelopen week: mogen de scholen open blijven? Het antwoord lijkt ja. Naar alle waarschijnlijkheid maakt het kabinet dat vanavond bekend op de coronapersconferentie. Dat terwijl de meeste besmettingen toch echt onder schoolkinderen plaatsvinden. Is het wel verantwoord om die bij elkaar in de klas te zetten? Bij Op1 legt epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning uit waarom de scholen toch open kunnen blijven.

Na veel gewik en geweeg besloot het kabinet de scholen toch open te houden. Dat is volgens Bruijning een verstandige keuze. “Voor de kinderen is het een milde ziekte, niet te onderscheiden van een verkoudheid. Heel zelden wordt een kind ziek van corona.”

Kinderen vaccineren?
“Omdat de kinderen nog niet gevaccineerd zijn gaat het virus bij hen sneller rond.” Dat is in de ogen van de kinderarts nog geen reden tot vaccineren. “Ik vind dat het nu nog niet het moment is om die beslissing te nemen. Het vaccin is weliswaar goedgekeurd, maar voordat je zeldzame bijwerkingen kan uitsluiten moet je meer kinderen hebben ingeënt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Patricia Bruijning terug

Vergelijkbare artikelen