Jennifer Bergkamp over de grote problemen in de thuiszorg: “Het is een drama”

Nu de coronacijfers hoger dan ooit zijn, klinken er alarmerende verhalen uit de ziekenhuizen. Dat er ook in de thuiszorg grote problemen zijn, blijft onderbelicht. Wijkverpleegkundigen kunnen de vraag niet aan. Zelfs stervende mensen moeten soms wachten op hulp. Wijkverpleegkundige Jennifer Bergkamp en eigenaar van Buurtzorg Jos de Blok vertelden gisteravond over deze ‘stille ramp.’

Volgens Jennifer Bergkamp zijn er veel te weinig mensen om goede zorg te kunnen leveren. “Ik vind het heel lastig. Ik zie sowieso al dat we het niet meer gaan redden en ik moet mensen die zorg nodig hebben vertellen dat we helemaal vol zitten. Het is een drama.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Lockdown
Jos de Blok ziet dat het verhaal van Jennifer alles behalve een op zichzelf staand verhaal is. “Dit is al weken aan de gang. We zien de trend van het stijgende aantal besmettingen al een tijdje oplopen, daarom verbaasd het mij dat we niet even tijdelijk naar een lockdown zijn gegaan. Uitstellen geeft alleen maar meer ellende.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jennifer Bergkamp en Jos de Blok terug. 

Vergelijkbare artikelen