Attje Kuiken: “Er is de afgelopen anderhalf jaar niks gedaan om de scholen veiliger te maken”

Het OMT adviseert het kabinet om basisscholen open te houden. Attje Kuiken van de PvdA en schooldirecteur Boudewijn van Stuijvenberg zijn tegen het sluiten van de scholen: wat hen betreft blijven de scholen hoe dan ook open. Leerkracht Lucelle Comvalius is het daar niet mee eens ze vindt de situatie op scholen onmogelijk geworden.

Attje Kuiken vindt het belangrijk dat de scholen geopend blijven. “Er is veel eenzaamheid en er zijn depressies. Eigenlijk is er in het afgelopen anderhalf jaar niets gedaan om scholen veiliger te maken. Daar heeft het kabinet steken laten vallen.”

Samen leren
Leerkracht Lucelle Comvalius is bang besmet te raken. Ze vindt het eigenlijk wel fijn als de scholen nu toch even dichtgaan. “Ik vind het wel angstig. Ik heb een moeder met een nierziekte en die heb ik al heel lang niet gezien.” Toch heeft ze het liefste de leerlingen in de klas. “Het samen leren maakt doet het en dat maakt onderwijs zo geweldig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Attje Kuiken, Boudewijn van Stuijvenberg en Lucelle Comvalius terug. 

Vergelijkbare artikelen