Olympisch kampioen Maarten van der Weijden gaat een nieuwe grote uitdaging aan

Dat Maarten van der Weijden van geen ophouden weet is bekend. De olympisch zwemkampioen die kanker overleefde, is al verschillende uitdagingen aangegaan om geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte. Zo zwom hij al tweemaal de Elfstedentocht, probeerde hij 24 uur onafgebroken te zwemmen en verbrak hij afgelopen weekend een wereldrecord: hij zwom 32 uur tegen de stroming in. Deze winter gaat de zwemkampioen opnieuw een grote uitdaging aan! 

32 uur zwemmen
Zwemmer Maarten van der Weijden zwom afgelopen weekend een duizelingwekkende 32 uur achter elkaar tegen de stroming in. Dat doet hij niet zomaar, hij wil graag geld verzamelen om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. “We hadden nog 50.000 euro nodig om meer onderzoek naar kanker bij verstandelijk beperkten mogelijk te maken, daarom ging ik die 32 uur zwemmen.” Helaas blijf het bedrag dat Van der Weijden bij elkaar zwom ver onder het streefbedrag. “De 32 uur zwemmend lukte, maar die 50.000 euro inzamelen lukte niet.”

Zwem met Maarten
Dus gaat Van der Weijden deze winter een nieuwe uitdaging aan. Komende winter gaat hij nog een keer de Elfstedentocht zwemmen, maar dan net op een andere manier. “Ik ga de tocht zwemmen in het mijn stromingszwembad en die gaan we in Dokkum plaatsen. We gaan vier dagen zwemmen en dan is die 200 kilometer gezwommen.” Het leuke is dat de toeschouwer dit jaar mee mag doen. “We plaatsen twee zwembaden naast elkaar en in iedereen kan zich inschrijven om een stukje met mij mee te komen zwemmen.” Geen zorgen voor de iets minder goed getrainden onder ons: het stromingsbad kan worden aangepast naar eigen tempo.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten van der Weijden terug.

Vergelijkbare artikelen