Ambulancebroeder Jack van Leeuwen is niet ingeënt: “Ik heb geen urgentie gezien om de zorgcapaciteit te verhogen”

Wie zijn de ongevaccineerden? Klopt het beeld dat ze onverzettelijk zijn in hun standpunt over corona, het vaccin èn hoe kijken ze tegen de maatregelen aan? Opiniepeiler Gijs Rademaker deed onderzoek onder meer dan 30.000 panelleden. Ook peilde hij onze mentale gezondheid nu corona weer piekt. Ambulancebroeder Jack van Leeuwen is niet gevaccineerd en voelt zich buitengesloten als het 2G-beleid straks doorgaat.

Wat is de reden dat ambulancebroeder Jack van Leeuwen zich niet laat vaccineren? “Ik heb een aantal zorgen over hoe de overheid omgaat met deze crisis. Ik heb al die jaren geen urgentie gezien om de zorgcapaciteit op te hogen.”

Misstappen
“Ook voor corona hadden we al te maken met een dreigend zorginfarct. We hebben in mijn optiek echt een paar flinke misstappen gemaakt”, aldus Jack van Leeuwen. Hij ziet het niet laten inenten niet als een soort verzetsdaad.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gijs Rademaker en Jack van Leeuwen terug. 

Vergelijkbare artikelen