André Rieu: “Ik kan nu toch niet gewoon in Maastricht gaan spelen?!”

Ruim negentien maanden heeft André Rieu inmiddels niet kunnen optreden voor grote zalen. Met kerst zou hij eindelijk weer gaan spelen in zijn geliefde Maastricht. Maar deze week besloot hij die concerten toch af te blazen door de ernstige coronasituatie in Limburg. Moet André Rieu zijn Stradivarius-viool van ruim 7,5 miljoen verkopen om het hoofd boven water te houden?

André Rieu heeft laat de shows dus ook dit jaar niet doorgaan, terwijl het officieel van overheid nog wel mag. Rieu: “Van de regering mag ik de concerten nog gewoon geven, maar de concerthal ligt honderd meter van het ziekenhuis af. Het kan toch helemaal niet om daar nu nog te spelen.” Intensivist Diederik Gommers is blij met dit besluit van de violist. “Dit is wat we moeten doen met elkaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met André Rieu terug. 

Vergelijkbare artikelen