Kees Prins over de nieuwe serie ‘BuZa’: “Ministers zijn net mensen”

Hoe ga je te werk als je plotseling minister van Buitenlande Zaken wordt? Dat is te zien in de nieuwe vierdelige serie ‘BuZa’. De serie volgt Maarten Meinema, gespeeld door Kees Prins, die de baan zomaar in zijn schoot geworpen krijgt als zijn voorganger plots overlijdt. Maar wanneer de ene na de andere crisis aandient in Den Haag, neemt de druk op de nieuwe minister snel toe. Donderdagavond schoven de hoofdrolspeler, regisseur Frank Ketelaar en voormalig minister van Buitenlandse zaken Uri Rosenthal aan.

Acteur Kees Prins vertolkt de rol van minister van Buitenlandse Zaken in de nieuwe politieke dramaserie BuZa. “Het was een uitdaging, omdat ik nog niet eerder een rol had gespeeld in de arena van politiek en mensen die in dat soort taal praten.”

Eén type
Het aanleren van de taal die in politiek Den Haag gesproken wordt was een uitdaging voor Kees Prins. “Ik moest mij dat zo aanleren, zodat als je het op het scherm ziet mij ook kan geloven. Ik kwam er ook achter dat er niet één type minister van Buitenlandse Zaken is: wat dat betreft zijn het gewoon net mensen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Kees Prins, Frank Ketelaar en Uri Rosenthal terug. 

Vergelijkbare artikelen