Sander van Hoorn: “In België moet je zelfs op de dansvloer een mondkapje op”

Een lockdown voor niet-gevaccineerden, verplicht thuiswerken of een vaccinatieplicht in de zorg: Het coronabeleid lijkt in de landen om ons heen een stuk strenger. Pikt de bevolking dat? Bij Op1 bespreken Duits-Nederlandse journalist Annette Birschel, Europa-correspondent Stefan de Vries en correspondent in België Sander van Hoorn het coronabeleid van België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk in vergelijking met het Nederlandse beleid.

Mondkapje
In andere landen lijkt het coronabeleid een stuk strenger te zijn dan in Nederland, valt ook België-correspondent Sander van Hoorn op. “Oude regels komen weer terug, bijvoorbeeld het mondkapje. Vanaf tien jaar moet je bijna overal een mondkapje op. Als je al met je coronapas een restaurant bent binnengekomen, moet je het kapje weer op doen als je naar het toilet gaat. Er wordt echt hoog ingezet op het mondmasker. Zelfs op de dansvloer moet je hem tegenwoordig op.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Hysterisch
Het valt de Duits-Nederlandse journalist Annette Birschel op dat er in Nederland vaak al wordt geklaagd voordat er maatregelen zijn ingevoerd. “Voordat er überhaupt iets is gezegd, begint bijvoorbeeld de Koninklijke Horeca Nederland al te roepen dat ze echt niet mee gaan doen.” De journaliste begrijpt er niks van. “Je denk echt: ‘waar ben je mee bezig.’ Doe niet zo hysterisch en hou je gewoon aan de maatregelen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

 

 

Vergelijkbare artikelen