Hoofdofficier Rutger Jeuken over eerste pro-formazitting Mallorca-zaak: “Getuigen meld je bij de politie”

Vandaag stonden de Hilversumse jongens die worden verdacht van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman voor het eerst voor de rechter. Het Openbaar Ministerie heeft grote moeite rond te krijgen wat er die nacht in juli precies is gebeurd op Mallorca. Bij Op1 vertelt hoofdofficier van justitie Rutger Jeuken, over de voortgang van deze geruchtmakende zaak.

DNA
Aan de bovenkant van de schoenen van één van de verdachten is DNA van de overleden Carlo Heuvelman gevonden. Dat kan er volgens Rutger Jeuken op duiden dat er met de bewuste schoen geschopt is. “DNA vraagt altijd om een verklaring.” Volgens de hoofdofficier is het dan ook belangrijk bewijs. “We willen erg graag de uitgelegd krijgen hoe het DNA daar komt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Getuigen
Toch is het bewijs nog niet volledig rond. Volgens de hoofdofficier cirkelt er misschien nog een filmpje rond van de fatale mishandeling. “We hebben veel aanwijzingen dat het filmpje er is. Er wordt ook over gesproken in getuigenverklaringen.” Bovendien wordt er nog altijd gezocht naar extra getuigen. “We hebben de afgelopen tijd meer dan 60 getuigen gehoord. Er is al heel veel gedaan en er is al heel veel duidelijk, maar we willen de laatste stukjes ook nog hebben.”

Meld je bij de politie
Het hele verhaal duidelijk krijgen, is nog een lastige opgave. Ook omdat een aantal getuigen zich heeft gemeld via Meld Misdaan Anoniem. Hoofdofficier Rutger Jeuken doet een oproep aan die mensen. “Mensen hebben zich bij Meld Misdaad Anoniem gemeld, maar wij willen graag met die mensen in contact komen. Dus meld je bij de politie!”

Kijk hier het hele gesprek met Rutger Jeuken terug.

Vergelijkbare artikelen