Jan de Jong over coronabeleid demissionaire kabinet: “Wees eens duidelijk!”

Opnieuw een tegenslag voor horecagelegenheden: Restaurant en cafés moeten vanaf vandaag om 20:00 uur al hun deuren sluiten. Restauranthouders Géza Weisz en Alain Caron zitten met hun handen in het haar. En ook het betaald voetbal krijgt een klap te verwerken. De komende drie weken is er geen publiek welkom bij sportwedstrijden. Bij Op1 reageerde directeur van de Eredivisie CV Jan de Jong.

Verschillende restauranthouders hebben aangegeven zich niet te houden aan de opgelegde maatregelen. Géza Weisz en Alain Caron gaven aan zich wel aan de restricties te gaan houden. Alain Caron: “We moeten dit in Nederland aangrijpen om een betere lunchcultuur te krijgen.”

Vraag aan OMT-lid Marion Koopmans
Géza Weisz wilde gisteravond van viroloog en OMT-lid Marion Koopmans weten hoe we met het coronavirus omgaan als dit nog heel lang onder ons blijft. “Ik heb daar nog niemand over gehoord.” Marion Koopmans gaf aan: “Het meest waarschijnlijk is dat het virus blijft circuleren. De meeste mensen verwachten dat het ergens tussen de griep en een zwaarder iets gaat zijn. Dus net als bij heftige griepseizoenen kan het dan weleens druk op de zorg geven, maar dat het veel beheersbaarder gaat worden dan dat het nu is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Logica
Volgens directeur van de Eredivisie CV Jan de Jong worden verschillende maatregelen niet begrepen omdat de logica ontbreekt. “Wees eens duidelijk denk ik dan. Nu is het af en toe een cadeautje uitdelen en de ene sector die wel tegemoet gekomen wordt en de ander weer niet.”

Kijk hier het hele gesprek over de coronapersconferentie terug.

Vergelijkbare artikelen