Marion Koopmans: “Dat alles weer open kan na drie weken is niet realistisch”

Nederland gaat weer op slot. De horeca moet weer eerder sluiten, de voetbalstadions blijven leeg en we gaan weer anderhalve meter afstand houden. Hoe groot zijn de meningsverschillen in het kabinet en is er nog voldoende draagvlak? Vrijdagavond bespraken OMT-lid Marion Koopmans, politiek verslaggever Thomas van Groningen en burgemeester van Haarlem Jos Wienen hoe de aankomende weken eruit gaan zien.

Wederom lekten de nieuwe maatregelen naar buiten voordat de persconferentie gehouden werd. Burgemeester van Haarlem Jos Wienen is daar niet blij mee. “Dat er zoveel uitlekt is kwalijk. Het dient de zaak niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Drie weken
Nederland gaat vanaf vandaag dus weer een beetje op slot.  OMT-lid Marion Koopmans verwacht niet dat we over drie weken ineens van alle maatregelen af zijn. “Dat het open kan na drie weken is niet realistisch. Je moet nu ingrijpen, want het gaat echt te hard.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de coronapersconferentie terug.

Vergelijkbare artikelen