Helga van Leur over de nieuwe Bosatlas over het weer en klimaat

Het weer: we raken er nooit over uitgesproken. Komt er een Elfstedentocht, een witte kerst en houden we het droog op Koningsdag? Antwoorden op die vragen én veel meer staan in de nieuwe Bosatlas van weer en klimaat. Meteoroloog Helga van Leur nam het eerste exemplaar in ontvangst en vertelde vrijdagavond bij Op1 alles over weers- en klimaatverandering.

Helga van Leur over klimaatverandering waar we steeds meer de gevolgen van waarnemen. “Als je kijkt naar wat wij vervuilen, is het dan terecht dat de volgende generatie dat moet oplossen? Ik vraag mij af of dat eerlijk is. Is dat generatiegerechtigheid? Dit is een lastig vraagstuk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Helga van Leur terug.

Vergelijkbare artikelen