Quirine ten Bosch over de stevige maatregelen: “Hoe heftiger het pakket, hoe korter je het hoeft te doen”

Geen dagelijkse Zoom-vergaderingen meer en spontaan naar de bioscoop of een concert: het ‘normale leven’ begon alweer te wennen. Maar het was van korte duur. Het OMT adviseert het demissionaire kabinet om op korte termijn stevige maatregelen te nemen, zoals het sluiten van theaters en het schrappen van evenementen. Donderdag bespraken politiek verslaggever Marieke Smits, epidemioloog Quirine ten Bosch en topondernemer Yves Gijrath de maatregelen die ons te wachten staan.

Vrijdagavond om 19:00 uur geven Rutte en De Jonge een persconferentie waarin ze duidelijk maken welke maatregelen ze nemen. Marieke Smits: “Het OMT-advies opvolgen betekent een lockdown. Het is eigenlijk een soort tussenperiode voor daarna, want de 2G-maatregelen liggen ook nog op tafel.”

De maatregelen
Het RIVM meldde gisteren ruim 16.000 besmettingen en dat is een record. Het OMT adviseert het demissionaire kabinet dan ook strenge maatregelen. Modelleur infectieziekten Quirine ten Bosch: “Je moet het in één keer goed doen. Hoe heftiger het pakket, hoe korter je het hoeft te doen. We zijn in een buitengewoon ernstige situatie terecht gekomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Advies
De culturele sector, de horeca en de evenementensector lijken de pijn te gaan pakken. Ondernemer Yves Gijrath is boos. “We zijn totaal overvallen, we zijn woedend en we zijn teleurgesteld. Onze branche is veilig en de conclusie is dat het niet tot besmettingscijfers leidt. Dit is een disproportioneel advies, het is echt een schandalig advies.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marieke Smits, Quirine ten Bosch en Yves Gijrath terug.

Vergelijkbare artikelen