Joris Kooiman schreef een boek over Booking.com: “Ze zijn puur bezig met geld verdienen”

Toen duidelijk werd dat het miljardenbedrijf Booking.com gebruik maakte van miljoenen euro’s Nederlandse coronasteun en tegelijkertijd riante bonussen aan de top uitkeerde, was Nederland te klein. Wat zat er achter deze beslissing en wat typeert de hotelwebsite waar we allemaal gebruik van maken, maar eigenlijk niks van weten?

En wat doet zo’n gigantisch bedrijf met de markt? NRC-journalist Joris Kooiman schreef met twee collega’s een boek over Booking.com en donderdagavond schoof hij aan bij Op1 om te vertellen wat hij allemaal ontdekt heeft.

Geld verdienen
Joris Kooiman zag dat Booking.com toch vooral bezig is met één ding. “Ze zijn absoluut puur bezig met geld verdienen, ten koste van veel. Ook van hun reputatie bijvoorbeeld, maar dat nemen zij voor lief.” Het bedrijf is door een student in Enschede opgericht in de begintijd van het internet, destijds was het vooral nog heel leuk allemaal. “De eerste jaren was het tamelijk vrolijk vanuit zijn studentenhuis, maar dat is dus wel wat anders geworden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joris Kooiman terug. 

Vergelijkbare artikelen