André Kuipers over klimaatverandering: “We moeten niet bij de pakken neerzitten”

Nu de klimaattop in Glasgow eindigt, hoor je ondanks een aantal grote deals nog veel sombere geluiden. Maar in de documentaire ‘De nieuwe missie van André Kuipers’ brengt de astronaut een optimistische boodschap. Hij heeft er alle vertrouwen in dat we de planeet dankzij onze innovatieve geest en technologische ontwikkelingen kunnen redden. 

Deelt André Kuipers niet de grote zorgen over het klimaat die bij veel mensen leeft? “De bezorgdheid klopt, de cijfers spreken voor zich. Toch betekent dat niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. In de documentaire kijken we naar welke dingen we beter kunnen doen.”

Optimistisch
André Kuipers vervolgt: “We zijn ook heel erg slim, kunnen dingen schoner maken, efficiënter en als consumenten en bedrijven doorkrijgen dat we nog steeds prettig kunnen leven en winst kunnen maken door duurzamer te leven: dan gaan we de goede kant op. Dat heb ik heel veel gezien in Nederland en dat maakt je wel weer optimistischer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met André Kuipers terug. 

Vergelijkbare artikelen