Bram Bakker: “Om goed hulp te verlenen heb je in mijn vak 9 van de 10 keer geen diagnose nodig”

Bram Bakker stopt als psychiater. Hij was onder vakgenoten net zo geliefd als verguisd. Geen van zijn collega’s probeerde hem over te halen om aan te blijven en dat doet hem pijn. Over zijn vak, zijn besluit om te stoppen en zijn opmerkelijke uitspraken in de media schreef hij een boek. Bij Op1 vertelde de nu oud-psychiater waarom hij het stoppen als een rouwproces ervaart.

Psychiater Bram Bakker ziet het vak veranderen. “De kloof tussen wat er in het vak van mij gevraagd wordt en wie ik ben, werd te groot. Er zijn allerlei procedures, protocollen en richtlijnen die wat mij betreft niet bijdragen aan de kwaliteit van de zorg. Om goed hulp te verlenen heb je 9 van de 10 keer helemaal geen diagnose nodig in mijn vakgebied.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bram Bakker terug. 

Vergelijkbare artikelen