Beppie & Xandra Brood ontdekten meer dan 3750 nieuwe werken van Herman Brood

Twintig jaar na het overlijden van Herman Brood zijn er meer dan 3750 nieuwe werken van hem ontdekt! Zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood hebben ter gelegenheid van zijn 75e geboortedag deze werken gebundeld in het boek ‘Ik aksepteer u zoals ik ben’ (uitgeverij Komma). Bij Op1 vertellen Xandra en Beppie Brood alles over dit eerbetoon aan de veelzijdige zanger en kunstenaar.

Hermans Brood weduwe was in de opslag op zoek naar iets. Tijdens het zoeken kwam ze maar liefst 3750 werken van Herman tegen, “Ik kwam allemaal dozen in de opslag tegen en dacht: ‘wat is dit?’ Vier dozen helemaal propvol met tekeningen, teksten, kaarten en brieven. Ik dacht dit neem ik mee, want ik wilde altijd al een tafelboek maken.” Ze nam gelijk contact op met Beppie. “Ik zei nu moet je komen, ik heb  iets gevonden. Wil je daaraan meewerken?’

Elke woensdag zaten ze samen, “We dachten: waar moeten we in godsnaam beginnen? Al die tekeningen, teksten, bierfiltjes, ansichtkaarten en een brief naar zijn tante nog.” Xandra heeft een paar van zijn tekeningen meegenomen, “Ondanks dat Herman kleurenblind was, had hij hele mooie kleurmarkeringen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Voor €2495 kan je één van de 500 bundels aanschaffen.

Kijk hier het hele gesprek met Xandra en Beppie Brood terug

Vergelijkbare artikelen