Aaf Brandt Corstius: “Mijn vader liet ons niet aan ons lot over, maar hij deed wel een beroep op onze zelfredzaamheid”

Columnist Aaf Brandt Corstius staat met haar voorstelling ‘welkom bij mijn zielige jeugd’ in het theater. In haar show vertelt ze hoe haar moeder al vroeg overleed en hoe haar vader, schrijver Hugo Brandt Corstius, niet de ideale opvoeder bleek. Bij Op1 vertelt Aaf Brandt Corstius alles over haar wonderlijke kindertijd en wat voor invloed die jaren later nog op haar leven heeft.

Niet onvoorspelbaar
Hugo Brandt Corstius, vader van Aaf, stond bekend als een onvoorspelbare man, maar daar is Aaf het niet mee eens. “Ik vond hem helemaal niet onvoorspelbaar. Hij had twee kanten: hij was lief, grappig en speels, maar hij was niet heel erg zorgzaam. Hij wist gewoon niet hoe je dingen moest doen als koken, kleren kopen of het huis gezellig maken. Het was natuurlijk ook een andere tijd. Hij was met mijn moeder getrouwd en dacht ‘zij doet de kinderen en ik verdien het geld’, maar ze hadden natuurlijk niet bedacht dat hij dat uiteindelijk allemaal alleen moest doen.”

Zelfredzaamheid
Volgens Aaf Brandt Corstius zorgde de bijzondere opvoeding van haar vader ervoor dat ze snel op eigen benen leerde staan. Dat komt naar voren in de voorstelling ‘Welkom bij mijn zielige jeugd’, waarin de columnist vertelt over haar wonderlijke jeugd. “Mijn vader liet ons niet aan ons lot over, maar hij deed wel een beroep op onze zelfredzaamheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Aaf Brand Corstius terug.

Vergelijkbare artikelen