Sharon Dijksma reist als enige burgemeester af naar de klimaattop in Glasgow

De ene na de andere speech van verschillende wereldleiders zien we deze week voorbij komen vanaf de klimaattop in Glasgow. Er is besloten een einde te maken aan ontbossing en verschillende landen hebben beloofd een te stoppen met overheidssteun voor fossiele projecten. Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma reist als enige burgemeester af naar Glasgow. Bij Op1 vertelt ze over haar rol bij de klimaattop.

Zwak Argument
De VS beloofde op de klimaattop in Glasgow dat ze stoppen met overheidssteun voor fossiele projecten. Nederland tekende niet, omdat het kabinet demissionair is. Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma kan dat maar moeilijk begrijpen. “Ik vind het een zwak argument. Nederland had dit volgens mij moeten doen.” Het document werd zelfs door Britse premier Boris Johnsen ondertekend. Dijksma: “Ja dat geeft toch te denken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sharon Dijksma terug.

Vergelijkbare artikelen