Michiel Romeyn won de rechtszaak tegen de Jiskefet-encyclopedie: “Het is voor mij een soort eergevoel”

Een heuse encyclopedie van de absurdistische tv-show Jiskefet lijkt een prachtig compliment, toch willen de acteurs niets met het boek te maken hebben. Ze spanden een rechtszaak aan en wonnen die glansrijk. Bij Op1 vertellen acteur Michiel Romeyn en Onno Hennis van AMS Advocaten waarom ze blij zijn met de uitspraak van de rechter.

Eergevoel
Jiskefet-acteur Michiel Romeyn was alles behalve blij met de encyclopedie over zijn tv-show Jiskefet. Naar eigen zeggen maakte hij zijn tegenstander af in de rechtszaak en daar is hij blij mee. “Ik ben heel erg blij dat iets wat ik onrechtvaardig vind door de rechter gehonoreerd wordt.” Volgens Romeyn zit er na de rechtszaak een enorme stempel op het boek. “Het is voor mij een soort eergevoel dat dit gebeurd is.”

Wist van niks
Michiel Romeyn kwam pas achter de encyclopedie toen hij zijn eigen boek uitbracht. “Bij de presentatie van mijn eigen boek kwam de uitgeefster naar mij toe met de encyclopedie. Ze vroeg wat het was, want deze twee boeken gingen natuurlijk door elkaar lopen. Ik wist van niets.” De makers van de encyclopedie zeggen dat het boek als een eerbetoon is bedoeld, maar dat wil er bij Romeyn niet in. “Als je een eerbetoon wil maken, vraag dan eerst even of wij dat überhaupt willen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Michiel Romeyn terug.

Vergelijkbare artikelen