Arts-microbioloog Jean-Luc Murk over een boosterprik: “Zo geef je het immuunsysteem van kwetsbare mensen een extra booster”

Gisteravond was er weer een coronapersconferentie met Rutte en De Jonge. De mondkapjes komen terug en de coronapas gaat op meer plekken ingevoerd worden. Bij Op1 bespraken politiek verslaggever Thomas van Groningen, arts-microbioloog Jean-Luc Murk, OMT-lid Károly Illy en fractievoorzitter SGP Kees van der Staaij deze nieuwe maatregelen.

Ook de Gezondheidsraad kwam gisteren met een advies. Tachtigplussers kunnen een boosterprik halen. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk is blij met het advies. “Op die manier geef je het immuunsysteem van deze kwetsbare mensen een extra booster.”

Politieke keuze
Ook mensen onder de zestig mogen straks zo’n boosterprik halen meldde Hugo de Jonge dinsdag. Politiek verslaggever Thomas van Groningen daarover: “De Gezondheidsraad zelf zegt dat dat medisch niet nodig is. Zij zeggen dat dit een politieke keuze van het kabinet is geweest. En dat is ook zeker een politieke keuze omdat het kabinet ook kon kiezen deze boosterprikken aan Afrika te doneren. Daar kiezen ze nu niet voor.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Oproep
Huisarts in opleiding Bernard Leenstra deed gisteravond aan tafel bij Op1 een oproep. Hij wil dat artsen voor de klas gaan staan. “Aan mijn collega’s die nu niet kunnen opereren: bel een onderwijsinstelling op en ga voor de klas staan om uit te leggen waarom je niet kunt opereren en dat dat wel zou gebeuren  als iedereen zich laat vaccineren, ook de jongeren.”

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen, Jean-Luc Murk, Károly Illy, Kees van der Staaij, Rinske van de Goor & Bernard Leenstra terug. 

Vergelijkbare artikelen