Anne Wensing over de coronamaatregelen: “We moeten kijken naar wat we wel kunnen”

Het was alweer even geleden, maar vanavond (dinsdag) is het weer tijd voor de zoveelste coronapersconferentie. Op goed nieuws hoeven we dit keer niet te rekenen: volgens ingewijden wordt bijvoorbeeld de coronapas uitgebreid en keert de mondkapjesplicht op veel plekken terug.

Politiek journalist voor EenVandaag Joost Vullings over de maatregelen die we vanavond kunnen verwachten. “Het mag de economie geen pijn doen, het moet bij binnen de wet passen en ze willen zo min mogelijk mensen boos maken. Het is een een schot hagel, een waarschuwing voor de samenleving.”

QR-codes
Viroloog Anne Wensing over de kans dat deze maatregelen kunnen gaan werken. “Ik heb het heel erg moeilijk gevonden dat de 1,5 meter werd losgelaten. Daarmee laat je het besef ook weggaan bij mensen, dat het virus nog wel aanwezig is. Overal waar mensen op elkaar komen met beperkte ventilatie zijn plekken waar het virus makkelijk rond kan gaan. Nu hoor ik veel mensen weer zeggen dat ze QR-codes niet kunnen controleren. We moeten niet roepen: ‘dit kunnen we niet’, maar kijken naar wat we wel kunnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings & Anne Wensing terug. 

Vergelijkbare artikelen