Dwight van van de Vijver: “Het is niet altijd terecht dat we met een grote boog om mensen heen lopen”

Mensen die wonen in zogenaamde containerdorpen bungelen aan de rand van de samenleving en veroorzaakten in hun vorige woonomgeving vaak overlast. In de nieuwe EO-serie ‘Welkom in… Containerdorp’ dompelt voormalig politieman Dwight van van de Vijver zich onder in de wereld van containerdorpen en gaat hij op zoek naar de mens achter de overlastveroorzaker. Maandagavond bij Op1 vertelde hij samen met inwoonster Laura of hij die gevonden heeft.

Oud-politieman Dwight van van de Vijver over de portretten die hij maakte. “Ik wil laten zien dat het niet altijd terecht is dat we met een grote boog om mensen heen lopen. Ik schaam mij ook wel om dit te zeggen, maar ik dacht vaak over bijvoorbeeld mensen die op straat leven: je hebt echt een afslag gemist en doe nou maar gewoon je best om weer terug te komen.”

Nieuwsgierig
Toch heeft de voormalig politieagent gezien dat dit oordeel van hem lang niet altijd klopt. “Ik was heel nieuwsgierig wat erachter zit bij mensen. Met de serie wil ik deels mijzelf verrijken en deels om te laten zien dat we doordat we met een boog om mensen heen lopen, het probleem misschien wel erger maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dwight van van de Vijver & Laura terug. 

Vergelijkbare artikelen