Wendy van Dijk en Leonie ter Braak over hun nieuwe programma ‘Cupido Ofzo’

Dat het vinden van de juiste partner lastig kan zijn weten we allemaal, maar voor mensen met een verstandelijke beperking kan de uitdaging nog nét even groter zijn. Daarom helpen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak in het nieuwe programma ‘Cupido Ofzo’ bijzondere vrijgezellen hun ware liefde te vinden. Vrijdag bij Op1 vertellen de presentatoren waarom dit programma er echt moest komen.

Cupido Ofzo is het eerste tv-optreden van Wendy van Dijk sinds de Dansmarathon, waar erg veel kritiek op was nadat meerdere deelnemers de zaal met aan brancard moesten verlaten Hoe kijkt ze daarop terug? “Het was voor ons de eerste keer dat we zoiets meemaakten, je weet niet wat je gaat aantreffen.” Ze vindt het programma wel voor herhaling vatbaar. De kijkercijfers waren goed en ook John de Mol was tevreden.

In ‘Cupido Ofzo’ worden mensen met een verstandelijke beperking geholpen aan de liefde. We kunnen volgens Leonie ter Braak van hen leren. “Ik vind de directheid heel leuk, ze hebben geen dubbele agenda: what you see is what you get.” De deelnemers stellen elkaar bijvoorbeeld meteen op de eerste date belangrijke levensvragen, iets dat anderen misschien niet zo snel zouden doen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wendy van Dijk en Leonie ter Braak terug.

Vergelijkbare artikelen