Marc Kaptein: “Als je echt optimaal beschermd wil zijn heb je die derde prik nodig”

We zitten inmiddels op de 7500 besmettingen per dag: er moet iets gebeuren om de stijgende coronabesmettingen te stoppen. Maar wat? Thomas van Groningen legt uit waarom het kabinet maar niet kan beslissen. Daarnaast hangt ook nog een ander besluit in de lucht: moet er een derde coronaprik komen? Volgens Pfizer-directeur Marc Kaptein is het onvermijdelijk.

Van Groningen verwacht vooral een uitbreiding van de QR-code, bijvoorbeeld in musea en in de sportschool. Maar in Nederland zijn er nog maar weinig bedrijven die gehandhaafd worden op het checken van die code. Politiek verslaggever Thomas van Groningen: “Grapperhaus zei vanmiddag nog dat het op bepaalde plekken in Nederland echt beter moet. Daar zal de komende dagen wel discussie over zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Is een derde coronaprik wel echt nodig? De tafel twijfelt of Marc Kaptein van Pfizer zegt van wel omdat hij vaccins wil verkopen, of omdat het echt noodzakelijk is. Hij zegt: “Als je echt optimaal beschermd wil zijn heb je die derde prik nodig. Je ontlast daar de zorg mee en je beschermt de ongevaccineerden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marc Kaptein en Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen