Ingrid Vermeulen redde twee beren uit Oekraïne: “Ze zaten in een vies hok, in hun eigen uitwerpselen”

Na een tocht van duizenden kilometers, kwamen vrijdagnacht de bruine beren Ljalja en Malysh aan bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De dieren leefden onder erbarmelijke omstandigheden in Oekraïne, maar konden door een crowdfundingsactie van stichting Bears in Mind naar Nederland worden gebracht. Directeur van de stichting Ingrid Vermeulen vertelt vrijdag alles over de lange reis en hoofd dierenverzorging José Kok legt uit hoe de beren gaan wennen aan hun nieuwe leven.

De berenliefhebbers kunnen op hun telefoon de locatie van de beren volgen. Op het moment van de uitzending zijn ze net de Nederlandse grens over: Nederland is dus officieel twee beren rijker. Waarom was het echt nodig om Ljalja en Malysh uit Oekraïne weg te halen? Vermeulen:  “Ze zaten in een speeltuin, in een vies hok, geen enkel groen en in hun eigen uitwerpselen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ingrid Vermeulen en José Kok terug.

Vergelijkbare artikelen