Ben van der Burg over ijsstadion Thialf: “Je moet het zien als het Colosseum in Rome, het is een unieke plek”

IJsstadion Thialf in Heereveen verkeert in grote financiële problemen. Het is zelfs zo ernstig, dat het zou kunnen leiden tot een permanente sluiting. Een groep (oud-)topschaatsers heeft daarom vandaag een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, waarin ze de noodklok luiden. Zonder financiële steun zijn de topschaatsers van Nederland deze perfecte trainingslocatie straks kwijt. Bij Op1 schuiven oud-schaatsers Gianni Romme, Douwe de Vries en Ben van der Burg aan om over de situatie te praten.

Ben van der Burg: “Het eerste overdekte WK ooit was in Thialf, je mocht nog roken in het stadion en het was zo’n geweldige sfeer. Het was het begin van een nieuw tijdperk van het schaatsen.” We kunnen volgens hem niet zonder Thialf. “Thialf moet je zien als het Colosseum in Rome. Het is een unieke plek op de wereld.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Gianni Romme, Douwe de Vries en Ben van der Burg terug.

Vergelijkbare artikelen