14-jarige Milena: “Ik kan niet met vriendinnen afspreken, omdat ik bang ben om uitgezet te worden”

Sinds twee jaar zit de pas 14-jarige Milena met haar familie ondergedoken in West-Friesland. Het lukt het Armeense gezin al jaren niet om een verblijfsvergunning te krijgen en nu dreigen ze te worden uitgezet. Dat proberen ze met man en macht te voorkomen, want in Armenië is haar vader in levensgevaar. Samen met juriste Eliza Tsjoepieva zijn ze een petitie gestart om het gezin in Nederland te houden. 

Milena vluchtte in 2009 uit Armenië, en verblijft dus al twaalf jaar in Nederland. Ze leeft nu al twee jaar noodgedwongen op een zolderkamer. “Je zit echt op elkaar, je kan gewoon niks.” Het gezin heeft vier kinderen. “Ik moet altijd iets verzinnen als vriendinnen willen afspreken, want dat kan gewoon niet, omdat ik bang ben om uitgezet te worden.” Ze vertelt: “Als 14-jarige heb je liever andere dingen aan je hoofd, maar dat kan niet.”

Het gezin is gevlucht omdat Milena’s opa bedreigd werd, dit wordt echter ongeloofwaardig geacht door de IND. Samen met juriste Eliza Tsjoepieva is ze een petitie gestart om haar en haar gezin hier te houden. Teken de petitie hier.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Milena en Eliza Tsjoepieva terug.

Vergelijkbare artikelen